Open Monumentendag

Elke 2e zaterdag van de maand september is het Open Monumentendag. Ook onze kerk is dan te bezichtigen. U heeft de mogelijkheid om in oude geschriften te neuzen, het orgel te bespelen en een praatje te maken. Er zijn ook vrijwilligers aanwezig die u iets over de historie van de kerk kunnen vertellen als u daarvoor geïnteresseerd bent. Voor een impressie klikt u verder naar het desbetreffende jaar op deze site.

2014

Het jaar 2014 stond in het teken van de uitreiking van een boekje dat gemaakt is door de Oudheidkundige Vereniging ‘Het land van Strijen’. In het jaar 2000 werd er al een boekje gepubliceerd aangaande Cillaarshoek. Toentertijd werd beloofd een gevolg hieraan te geven. Dit jaar is het dan eindelijk zover. Na een korte presentatie mocht de kerkenraad, vertegenwoordigd door Peter van Strijen het boekje ‘Cillaarshoek kerk en school’ in ontvangst nemen.

We zijn erg verheugd dat de vele informatie in een boekje kon worden gebundeld. Het boekje dat 92 pagina’s telt krijgt u automatisch als u lid bent van de oudheidkundige vereniging. Mocht dat niet zo zijn, kunt u deze aldaar bestellen. Het bevat veel informatie over de vroegere school en kerk binnen Cillaarshoek. Leuk bijvoorbeeld om kado te doen aan iemand die lang woonachtig is (geweest) in Cillaarshoek. Ook erg interessant om zelf te lezen natuurlijk.

Naast de uitreiking kon ook dit jaar de kerk bezocht worden. Verschillende oude boeken / registers van Cillaarshoek waren te bekijken. Daarnaast mochten geïnteresseerden, zoals gebruikelijk, het orgel bespelen.

Was u er dit jaar niet bij? Dan heeft u echt wat gemist. Hopelijk bent u volgend jaar wel van de partij!