Gemeentedag 2015

Op 19 september 2015 is er voor het eerst in jaren een gemeentedag georganiseerd. Er vonden die dag een tweetal activiteiten plaats, waarbij we enorm dankbaar waren voor het prachtige weer!

Fiets(speur)tocht:

’s Middags vond er een fietstocht plaats met enkele vragen over de omgeving. Menig gemeentelid is de polder rond gefietst en op zoek gegaan naar antwoorden op vragen als: hoeveel appelbomen staan er aan deze kant van de dijk? / bij welk adres hoort de afgebeelde foto? / wat was de binnenbedijkte Maas van oorsprong? / In welk jaar was Mozart op de Keizersdijk?.

 

 Voor de echte kenners van deze omgeving geen vanzelfsprekendheid. Gelukkig stonden er langs de weg genoeg borden om de antwoorden op te zoeken.

De gelukkige winnares was: Sarah Reedijk. Zij ging naar huis met een heerlijk Hoeksche Waards pakket vol lekkers. 

Maaltijd:

Aansluitend op de fietstocht was er de mogelijkheid om heerlijk te dineren. Er sloten zich nog meer gemeenteleden aan, waardoor het op het erf van Peter van Strijen een gezellige boel was. De pret werd niet gedrukt door een barbecue die maar moeizaam aanging. Hulpmiddelen werden ingeschakeld, waardoor er iets later toch nog genoeg te eten was. Met, niet onbelangrijk, heerlijk ijs als dessert. 

 Al met al een zeer geslaagde dag, die volgend jaar zeker weer gehouden zal worden! De foto’s zeggen al genoeg…….